مقالات تخصصی

اهمیت فناوری یادگیری عمیق deep learning در زمینه حفاظت الکترونیک

آنالیز تصویری یادگیری عمیق به طور فزاینده‌ای تبدیل به یک گرایش در امنیت شده است. با پیشرفت‌های سخت افزاری و حجم باورنکردنی داده‌ها، پتانسیل رشد آنها را در آینده نباید نادیده گرفت.

نیازی به گفتن نیست، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری عمیق، توجه فروشندگان و کاربران را در زمینه امنیت به صورتی یکسان جلب کرده‌اند. این فناوری قادر است اشیاء، رفتارها یا ویژگی‌های شخصیتی مختلف را بیاموزد و ناهنجاری‌ها و بی‌نظمی‌ها را با دقت و صحت بیشتری نسبت به فناوری‌های آنالیز محتوای تصویر که در گذشته استفاده می‌شد شناسایی کند.

در حالی که قطعا این فناوری به نصب و راه اندازی تصویر ارزش زیادی افزوده است، بحث‌های زیادی در مورد اینکه این فناوری دقیقا چقدر هوشمند است و آیا ROI در حد رضایت بخشی را ارائه می‌دهد، وجود دارد. اما در سال 2018، اکنون اعتقاد بر این است که آنالیز تصویر می‌تواند در نهایت از آنچه که از طریق سیستم‌های قانون گرا به دست آمده، فراتر برود.

چندین عامل وجود دارد که رشد آنالیز مبتنی بر یادگیری عمیق را تقویت خواهد کرد. یکی از این عوامل، پیشرفت‌های سخت افزاری است که امکان میزبانی الگوریتم‌های یادگیری عمیق و پیچیده‌تری را فراهم کرده است.

با استفاده از توانایی الگوریتم‌های یادگیری عمیق و یادگیری ماشینی برای آنالیز داده‌ها، در حال حاضر پیشرفت‌های عمده در معماری نیمه هادی، توانایی پردازش بسیار سریع‌تری نسبت به آنچه که قبلا امکان پذیر بود دارند. تولیدکنندگان تراشه‌های گرافیکی (GPU) مانند  Nvidia متوجه شده‌اند که این معماری نیمه هادی می‌تواند عملکرد بسیار خوبی برای برنامه‌های تراشه هوش مصنوعی ارائه دهد.

این ایده حاصل ابتکار تولیدکنندگان نسبتا کوچکتر است که اکنون در حال توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی و محصولات نرم افزاری آنالیز هستند. در واقع سرمایه گذاران در حال حاضر میلیاردها دلار سرمایه خود را صرف تامین مالی این شرکت‌ها می‌نمایند.

نقش داده‌ها

در عین حال، میزان داده‌هایی که از طریق رسانه‌های اجتماعی، دستگاه‌های اینترنت اشیاء و تصویر ایجاد می‌شود، افزایش فزاینده‌ای دارد. طبق پنجمین آمار سالیانه‌ی اینفوگرافیک  Data Never Sleeps در سایت  Domo، کاربران توییتر در هر دقیقه 456،000 پست در مجموع ارسال می‌کند. در عین حال کاربران اینستاگرام تعداد 46,740 عکس را در هر دقیقه ارسال می‌کنند.

فناوری داهوا نیز اظهار دارد که تا سال 2019، بیش از 2.5 هزار پتابایت (petabyte) داده‌های تصویری در هر روز ثبت می‌شود. کلید موفقیت، در جواب به این سوال است که چگونه می‌توان از این حجم از داده برای کمک به کاربران در آگاهی از موقعیت کمک گرفت. هوش مصنوعی و یادگیری عمیق نیز می‌توانند نقش مهمی را در این زمینه ایفا کنند.

تعداد دوربین‌های تصویری حداقل به میزان 12 درصد در سال در حال افزایش است. این جریان‌های تصویری تنها زمانی مفید خواهند بود که فرآیندهای جستجو و آنالیز این حجم از داده انجام و پیشرفت کنند.

امروزه اکثریت مطلق اطلاعات حیاتی، به این دلیل که که هرگز مشاهده نمی‌شوند از بین می‌روند. فرصت‌های کسب و کار بالقوه‌ای که هوش مصنوعی و یادگیری عمیق به ارمغان می‌آورند بسیار بزرگ هستند و این در حالی است که تقریبا آنها هنوز در مرحله ابتدایی هستند.

در پیشرفت این فناوری‌ها و معرفی آنها به بازار راه زیادی در پیش است، اما ابزار و فرایندهای جدید این فرصت را فراهم کرده‌اند تا از محصولات هوش مصنوعی در بازار آنالیز تصویری استفاده شود، این محصولات به طور بالقوه‌ای می‌توانند توانایی و قابلیت آنالیز تصویر را متحول سازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *