مقالات تخصصی, مقالات عمومی

دوربین مداربسته سیم کارت خور

دوربین مداربسته سیم کارت خور

امروزه با توجه نا امنی های موجود در جوامع، نظارت محیط پیرامون با استفاده از دوربین مداربسته، قابلیت انتقال تصویر، یک قابلیت مهم در برقراری امنیت محسوب می شود. در برخی از محیط ها که کاربران امکان تهیه مودم و یا فراهم ساختن اینترنت از طریق ارتباط با مودم را ندارند، این موضوع مطرح می شود که چطور می توان اینترنت یک سیستم نظارتی را تامین کرد. برخی از شرکت های نظارتی راهکار دوربین مداربسته سیم کارت خور را به بازار عرضه کردند تا کاربران به راحتی بتوانند عملیات انتقال تصاویر را با امکانات کم تر انجام دهند.

در این مقاله به ویژگی ها، مزایا و معایب آن ها می پردازیم.

نحوه ی عملکرد دوربین مداربسته سیم کارت خور

دوربین مداربسته سیم کارت خور، به دوربین تحت شبکه ی بی سیمی گفته می شود که نیاز به اینترنت مودم از طریق کابل یا حتی وای فای ندارد. این سری از دوربین ها، اینترنت خود را از طریق سیم کارت تامین می کنند و بر مبنای تکنولوژی 3G و 4G کار می کنند. عملکرد آن ها به این صورت است که اگر در هنگام رخداد وقایع آنتن و اینترنت قطع شوند، پس از وصل اینترنت می توانند کلیه رخ دادهای زمان قطع اینترنت، از طریق اینترنت سیم کارت به نرم افزار انتقال تصویر ارسال کنند. اگر چه اصطلاح بی سیم برای این دوربین ها در نظر گرفته شده است اما برای تامین تغذیه آن ها، نیاز به تامین برق از طریق آداپتور و یا باتری می باشد. لذا در هنگام نصب می بایست به این موضوع توجه کرد. البته برخی از این دوربین ها نیز وجود دارند که تغذیه آن ها، بدون نیاز به آداپتور از طریق باتری داخلی یا پنل خورشیدی تامین می شوند. استفاده از پنل خورشیدی به عنوان تغذیه، خیلی کارآمد به نظر نمی رسد چرا که نصب پنل خورشیدی در برخی از اماکن آسان به نظر نمی رسد و هزینه های زیادی را به همراه خواهد داشت. اما استفاده از پنل خورشیدی و باتری داخلی، در مواقعی که برق آداپتور جدا شود یا برق قطع شود می تواند به ذخیره تصاویر در این شرایط کمک کند. همچنین، آن ها دارای قابلیت پشتیبانی از رم داخلی (Micro SD Card) می باشند، بنابراین نیاز به هیچ دستگاه ذخیره سازی نیست.

 

دوربین مداربسته سیم کارت خور

دوربین سیم کارتی در چه اماکنی نصب می شود؟

  • منازل: می توان این دوربین را در مکان هایی از منزل که امکان تهیه اینترنت از طریق مودم نیست، نصب کرد.
  • می توان در نظارت وسایل حمل نقل عمومی چون اتوبوس، از این دوربین استفاده کرد.
  • این نوع دوربین ها در خیابان ها و ورودی های اماکن چون خانه که امکانات اینترنت مودم محدود است، مورد استفاده قرار می گیرند.
  • امکان نصب در مزارع و جنگل ها : به علت تامین اینترنت این دوربین ها از طریق سیم کارت، این امکان فراهم می شود تا به نظارت مزارع و جنگل ها پرداخت، در واقع می توان بدنه آن را با استفاده از یک پوشش مشابه محیط جنگل پوشاند تا حیوانات احساس خطر نکنند.

مزایای دوربین بی سیم از نوع سیم کارتی

  • امکان ارسال تصاویر در بستر انتقال تصویر بدون نیاز به اینترنت مودم و تنها از طریق سیم کارت
  • امکان ارسال وقایع از جمله: تشخیص حرکت، تشخیص چهره، قابلیت های هوشمند ( عبور از خط و محدوده ی ممنوع، اشیای گم شده و …. ) از طریق پیام کوتاه، تماس و نرم افزار انتقال تصویر. لازم به ذکر است قابلیت های هوشمند و تشخیص چهره در همه ی دوربین های این سری وجود ندارد.

 

دوربین مداربسته سیم کارت خور

همچنین از قابلیت PIR، پشتیبانی می کند، این قابلیت به منظور دقت بالا در امر تشخیص حرکت است. این قابلیت، تنها حرکت انسان را تشخیص می دهد و از حرکات حشرات و حیوانات خانگی، نورهای محیطی، ورزش باد، گردش برگ ها و …. را نادیده می گیرد لذا از ارسال هشدارهای کاذب خودداری می کند. همانطور که در مقالات پیشین شرح دادیم، ارسال هشدارهای کاذب سبب سردرد گمی کاربران می شود و موجب می شود که کاربران، به موقع متوجه هشدارهای واقعی نشوند.

  • امکان ذخیره تصاویر در رم داخلی (Micro SD Card) بدون نیاز به دستگاه ذخیره ساز و یا هیچ مکان ذخیره ساز دیگری
  • در صورت قطع و وصل شدن اینترنت، امکان ارسال وقایع حتی از لحظه قطع اینترنت تا زمانی که وصل شود، وجود دارد.
  • این دوربین ها از سری محصولات تحت شبکه هستند، به همین دلیل برخی از آن ها به توجه به برند و مدل خود می توانند از قابلیت ها هوشمند، تشخیص چهره و… پشتیبانی کنند.
  • در برخی از مدل های این سری محصولات، امکان تامین تغذیه از طریق باتری و پنل خورشیدی می باشد.
  • امکان قطع اینترنت آن توسط سارقین وجود ندارد، جز در مواردی که دوربین به کلی به سرقت رود یا تغذیه آن قطع شود.
  • دوربین مداربسته سیم کارت خور، بسیاری از ویژگی های یک دوربین مداربسته معمولی را داراست و عملکردی مشابه آن ها دارد.
  • همانطور در بالا اشاره کردیم، این دوربین می تواند یک انتخاب مناسب برای تهیه تصاویر جنگل ها و تهیه فیلم هایی به عنوان مستند باشد، اگر چه کیفیت بسیار معمولی را نسبت به دوربین های مخصوص فیلم برداری مستند سازان فراهم می سازد که در این صورت می بایست حتما دوربین مداربسته ای را انتخاب کرد که مقابل عوامل محیطی چون باران، برف، رطوبت و … مقاوم باشند.

دوربین مداربسته سیم کارت خور

 

  • این دوربین، این امکان را دارد که در صورت قطع برق، اعلانات لازم را از طریق پیام کوتاه، تماس ارسال نماید.
  • باتری داخلی این دوربین، از نوع قابل شارژ است و تا زمانی که هنوز قطع برقی رخ نداده، تغذیه دوربین فقط از طریق آداپتور صورت می گیرد. پس از قطع برق نیز، با توجه به مشخصات باتری و میزان مصرف دوربین مداربسته مورد نظر، امکان تغذیه از طریقی باتری تا چند ساعتی امکان پذیر است.
  • این دوربین، می تواند عملکردی مشابه Baby Camera داشته باشد.

معایب دوربین سیم کارتی

  • در صورت سرقت دوربین مداربسته شما، تمام تصاویر ذخیره ساز شده نیز به سرقت می رود چرا که محل ذخیره سازی تصاویر در داخل دوربین ( رم داخلی ) می باشد.
  • مدت زمان ذخیره سازی تصاویر محدود است و بستگی به میزان حافظه رم داخلی دارد اما معمولا به علت محدودیت فضا، این مدت چند روز است.
  • به علت استفاده از سیم کارت و پایدار نبودن آنتن دهی برخی از اپراتورهای همراه، ممکن است خیلی دیر از وقوع رخدادها مطلع شویم یا فرآیند انتقال و دریافت تصاویر بر روی گوشی تلفن همراه با تاخیر انجام شود.
شرایط نصب دوربین مداربسته بی سیم از نوع سیم کارت خور
  • دوربین مداربسته سیم کارت خور، می بایست در مکانی نصب شود که از نظر شرایط آنتن دهی، کاملا پایدار باشد که در انتقال تصاویر، ارسال پیام کوتاه و تماس اختلالی ایجاد نشود.
  • این دوربین می بایست، در جایی از محیط نصب شود که امکان آسیب به تغذیه و قطع دوربین وجود نداشته باشد.
  • در داخل این دوربین، دو پورت طراحی شده، یک پورت مختص سیم کارت، دیگر مختص رم داخلی می باشد. به علت حساس پودن پین های این دو پورت می بایست در هنگام قرار دادن سیم کارت و رم داخلی دقت کافی داشته باشید.
  • همانطور که شرح دادیم، این دوربین ها از سری های تحت شبکه هستند و امکان تنظیم آن ها علاوه بر نرم افزار انتقال تصویر گوشی تلفن همراه، از طریق مرورگر وب نیز امکان پذیر می باشد.
خرید دوربین مداربسته سیم کارت خور

با توجه به این که خرید این دوربین خیلی تقاضا ندارد، تنوع محصولات کم تری نسبت به سایر دوربین ها دارد. اما به میزان محدود به فروش می رسند.

کلام آخر در خصوص دوربین سیم کارتی

همانطور که در مقالات پیشین به آن اشاره کردیم، دوربین های مداربسته بر مبنای برند، نوع تکنولوژی، مدل، ویژگی ها، قابلیت ها و … در پروژه های مختلف کارایی دارند. استفاده از دوربین مداربسته سیم کارت خور در یک اداره ممکن است خیلی کارامد به نظر نرسد چرا که به علت امکانات اینترنتی و وجود مودم در آن جا، می توان از سایر دوربین های مداربسته با امکانات بیش تر هستند استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *