آموزش, مقالات تخصصی, مقالات عمومی

راهنمایی رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

دوربین مداربسته، نقش پر رنگی در حفظ امنیت و کاهش جرم و جنایات در دنیای امروز را دارند و هر گونه اختلال در سیستم آن ها، ممکن است سبب مشکلات و خسارات جبران ناپذیری شود. بنابراین بهتر است اطلاعات کافی در خصوص ساختار، عملکرد، ایرادت و رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته داشته باشیم تا در صورت رخ دادن هر یک از مشکلات، با انجام عمل غیر اصولی و غیر استاندارد، سبب تخریب و مشکلات جدی در دوربین مداربسته خود نشویم، البته توجه داشته باشید که هر گونه اقدام نیازمند تماس با بخش خدمات پشتیبانی فنی است و می بایست توسط نصاب حرفه ای دوربین مداربسته انجام شود.

 

رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

مشکلات رایج دوربین مداربسته

  1. تصاویر ذخیره شده ی در روزهای گذشته در دستگاه ذخیره ساز یا همان NVR یا DVR نمایش داده نمی شوند.
  2. تصاویر دوربین مداربسته از راه دور ( انتقال تصویر ) نمایش داده نمی شوند.
  3. آی آر دوربین مداربسته روشن می شود اما تصاویر دوربین نمایش داده نمی شود.
  4. تصاویر دوربین های نظارتیدر روز و روشنایی به خوبی ارائه می شود ولی در تاریکی شب، تصاویر مناسبی ارائه نمی شود.
  5. مادون قرمز یا IR عمل نمی کند.
  6. تصاویر دوربین مداربسته در DVR یا NVR نمایش داده نمی شوند.
  7. عملیات ذخیره سازی به صورت دائم انجام نمی شود و دچار اختلال است.
  8. تصویر دوربین مداربسته در روز، سیاه و سفید است.
  9. دستگاه NVR یا DVR بوت نمی کند.
  10. دستگاه DVR یا NVR هارد را شناسایی نمی کند.

رفع عیب مشکلات رایج دوربین مداربسته

  • عدم نمایش تصاویر دوربین مداریسته

روشن نشدن و یا عدم نمایش تصاویر، یکی از مشکلات رایج دوربین مداربسته محسوب می شود. گام نخست در شناسایی این اختلال در دوربین، چک کردن اتصالات و اطمینان از اتصال صحیح دوربین می باشد. اولین نکته چک کردن تغذیه دوربین است که در این شرایط می بایست، آداپتور را مورد بررسی قرار دهید و از سالم بودن آن و استفاده از آداپتور متناسب با دوربین مداربسته مورد نظر مطمئن شوید. پس از آن نوبت بررسی کابل های تصویر ( کابل کواکسیال و کابل شبکه ) می باشد. اگر دوربین مداربسته در بستر آنالوگ یا کواکسیال باشد، می توان این عملیات را فقط با چک کردن کابل کواکسیال، مسافت کابل کشی و سوکت BNC چک کرد، اما اگر دوربین مداربسته ما تحت شبکه (IP) باشد، می بایست اتصالات پورت های شبکه، کابل شبکه، سوئیچ ( در صورتی که در پروژه باشد ) و فاصله دوربین تا دستگاه ذخیره ساز را چک کرد و از طریق دستورالعمل های Ping و مرورگر وب، از بوت شدن دوربین مورد مطمئن شد. لازم به ذکر است اگر دوربین تحت شبکه، با استفاده از قابلیت POE، تغذیه می شود نیاز است که ارتباط سوئیچ و مسافت بررسی شود.

اگر از یک دوربین مداربسته بی سیم ( وایرلس ) استفاده می کنید، مطمئن شوید که دوربین از طریق وایرلس به مودم متصل باشد و تنظیمات مرتبط به ارتباط وایرلس را چک نمایید.

  • عدم بوت کردن یا نمایش تصاویر دستگاه ذخیره ساز بر روی مانیتور

ابتدا از سالم بودن، تامین تغذیه دستگاه ذخیره ساز و سالم بودن هارد دیسک مطمئن شوید ( در صورت خرابی یا آمپر کشی بیش از حد هارد، ممکن است آداپتور نتواند تغذیه کافی دستگاه ذخیره ساز را تامین کند و در نهایت دستگاه بوت نخواهد کرد. )

عدم نمایش تصاویر بر روی صفحه مانیتور، یکی دیگر از مشکلات رایج محسوب می شود که برای بسیاری از کاربران و نصابان، چالش بر انگیز می باشد. برای بررسی ابتدا چک کنید که دستگاه بوت کند، پس از اطمینان از آن، می بایست از سالم بودن کابل های HDMI، VGA و AVI، رزولوشن دستگاه ذخیره ساز ( در برخی از دستگاه ها، می توانید آن را با استفاده از مرورگر وب چک کنید. ) و همچنین رزولوشن مانیتور و سالم بودن آن مطمئن شوید.

  • عدم ذخیره سازی مکرر و یا عدم شناسایی هارد دیسک توسط دستگاه ذخیره ساز

یکی از چیزهایی که شما ممکن است به راحتی آن را فراموش کنید تنظیمات دوربین تحت شبکه یا دستگاه ذخیره ساز می باشد. برخی از سیستم های دوربین مداربسته، ممکن است به علت تنظیمات لازم، عملیات ضبط را متوقف کرده باشند یا ضبط دائم نداشته باشند، بنابراین می بایست  تنظیمات مرتبط با حالت تشخیص حرکت Motion Detection)) و توقف ضبط را مورد بررسی قرار دهید.

در صورتی که هارد توسط دستگاه شناسایی نمی شود، می بایست به بررسی دقیق آداپتور و هارد پرداخت.

همانطور که می دانیم عملیات ذخیره سازی، مهم ترین عملکرد یک سیستم دوربین مداربسته محسوب می شود و بنابراین این اختلال نیز یکی از مشکلات رایج دوربین مداربسته است که در صورت رخ دادن، در صورت بروز نا امنی در محیط، کاربران هیچ مدرک قابل استنادی نخواهند داشت و عملا سیستم دوربین مداربسته نتوانسته کارایی های لازم را برای آن ها ارائه کند.

  • عدم عملکرد مناسب تصاویر دید در شب یا IR

همانطور که می دانیم، ارائه ی تصاویر در شب بسیار مهم است و بیش ترین جرایم در این زمان رخ می دهد، بنابراین هر گونه مشکل در عملکرد IR، سبب نا امنی در محیط پیرامون می شود. برای حل آن می بایست، آداپتور، فاصله آداپتور تا دوربین و تنظیمات مرتبط با دید درشب را مورد بررسی قرار داد. در بسیاری از پروژه ها دیده شده می شود که عدم رعایت اصول استاندارد فاصله آداپتور تا دوربین یا عدم استفاده از آداپتور جداگانه، باعث بروز مشکلات رایج دوربین مداربسته در ارائه تصاویر دید در شب می شود.

 

نکات طلایی در خصوص رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

  • مشکل در انتقال تصویر

در این شرایط می بایست علاوه بر اتصالات مودم، سوئیچ و دستگاه ذخیره ساز، تنظیمات مناسب و وضعیت اینترنت را مورد بررسی قرار دهید.

نکات طلایی در خصوص رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

  • انجام عملیات ریبوت کردن یا راه اندازی مجدد (Reboot)

یک قانون طلایی در خصوص رفع عیب برخی مشکلات رایج دوربین مداربسته و دستگاه ذخیره ساز وجود دارد که می توان دستگاه یا دوربین مورد نظر را خاموش و روشن یا اصطلاحا ریبوت کرد. این عملیات با خاموش و روشن کردن انجام می شود که می توان از طریق منو نرم افزار این کار را کرد یا می توان با قطع و وصل تغذیه، این اقدام را انجام داد.

  • انجام تنظیمات پیش فرض یا ریست فکتوری (Reset Factory)

این اقدام نیز یکی از روش هایی است که در خصوص رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته و دستگاه ذخیره در مواقعی که سیستم دچار کندی یا مشکلات نرم افزاری است، کارآمد است. برای این کار می بایست از طریق منو نرم افزار دستگاه یا دوربین اقدام کنید، البته در برخی از دوربین ها و دستگاه ها بر روی برد یا پنل، قسمتی به عملیات ریست فکتوری اختصاص داده شده است که قبل از هر گونه اقدام می بایست با بخش پشتیبانی فنی  محصول مورد نظر، تماس گرفت تا دچار مشکلات جبران ناپذیر در سیستم مدار بسته نشویم و هم مراحل کار طبق اصول و استانداردهای لازم شرح دهند.

  • انجام عملیات بروز رسانی

در سیستم های مداربسته، انجام فرآیند به روز رسانی نقش مهمی را رفع نواقص نرم افزاری یا افزایش ایمنی محصولات نظارت تصویری دارد. این اقدام قابل انجام در دوربین مداربسته تحت شبکه و دستگاه ذخیره ساز یا همان DVR یا NVR می باشد، این امر می بایست با اطلاع از بخش پشتیبانی فنی و دریافت فایل بروز رسانی موردنظر توسط یک نصاب از منو یا مرورگر وب و یا نرم افزار سرچ انجام شود چرا که هر گونه اشتباه در این امر سبب اختلال در نرم افزار دستگاه می شود و حتی ممکن است موجب شود که آن ها دیگر بوت نکنند و برای حل مجبور به ارسال محصولات به واحد خدمات گارانتی شد و نکته ی مهمی می بایست ذکر شود این است که هر دستگاه یا دوربین یک فایل بروز رسانی اختصاصی دارد که در صورت استفاده در بروزرسانی سایر محصولات دچار مشکل خواهند شد . توجه داشته باشید، همانطور که این امر می تواند سبب بهبود و رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته و دستگاه دخیره ساز شود، ممکن است در صورت انجام اقدامی نادرست باعث مشکلاتی برای شما نیز شود.

نکات رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

کلام آخر در خصوص رفع مشکلات رایج دوربین مداربسته

همانطور که شرح داده شد، ممکن است یک سیستم دوربین مداربسته با اختلالات و مشکلاتی همراه باشد که معمولا اگر اصول استاندارد نصب توسط یک نصاب ماهر انجام شود، این اختلالات کم تر رخ می دهد. توجه داشته باشید در صورتی که هر یک از موارد مذکور را اجرا کردید و مشکل حل نشد، می بایست از واحد خدمات گارانتی کمک بگیرید و از سپردن محصول خود به افراد غیر مجاز خودداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *