مقالات تخصصی

بررسی تفاوت پورت SATA و ESATA

تفاوت پورت SATA و ESATA

همانطور که می دانیم، دستگاه های ذخیره ساز تصاویر دوربین مداربسته چون DVR و NVR دارای اجزای مختلفی هستند که هر یک از این اجزا، دارای عملکرد خاصی می باشند. معمولا پورت هایی در پنل جلو و پشت و حتی بر روی برد الکترونیکی این دستگاه های ذخیره ساز تعبیه شده اند، می توان گفت به منظور انتقال و استخراج اطلاعات از دستگاه مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله پورت های مهم یک دستگاه ذخیره ساز، پورت های  SATA و ESATA آن هستند. در این مقاله به تفاوت پورت های SATA و ESATA دستگاه ذخیره ساز اشاره می کنیم.

کاربرد پورت های SATA و ESATA

به زبان ساده از لحاظ کاربردی این درگاه ها به منزله پورت های موجود بر روی مادر بورد های معمولی کامپیوتر ها هستند که برای سهولت استفاده از دستگاه های جانبی مانند انواع هارد (غیر اکسترنال و اکسترنال) مورد استفاده قرار می گیرند .

به منظور ذخیره سازی اطلاعات و همچنین پشتیبان گیری ( بکاپ گیری ) بر روی هارد های نصب شده در دستگاه های ضبط DVR و NVR، از درگاه های SATA و ESATA استفاده می شود. سرعت ذخیره سازی داده ها از طریق این پورت ها، بسیار بالاست و این امکان را فراهم می شود که تمام تصاویر دوربین ها به صورت آنلاین و بدون هیچ وقفه در هارد دیسک ذخیره شوند.

تفاوت پورت SATA و ESATA پورت SATA چیست ؟

کلمه SATA مخفف عبارت “ Serial Advanced Technology Attachment ” و به معنای تکنولوژی ارتباطی پیشرفته می باشد. از این تکنولوژی به منظور انتقال داده ها از مادر برد ( برد اصلی )  به درایورها و هارد دیسک استفاده می شود.

همانطور که می دانیم ذخیره سازی تصاویر یکی از مهم ترین وظایف یک سیستم دوربین مداربسته و نظارت تصویری است که بر این مبنا نیاز است که تجهیزات لازم و مناسبی برای این اقدام تهیه شود که شامل هارد مناسب و مرغوب، کابل های تامین تغذیه هارد، ساتا و پورت ساتا می باشد. پورت و کابل ساتا، دارای پین های متفاوتی هستند که به منظور انتقال و دریافت اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت پورت SATA و ESATA پورت ESATA چیست ؟

کلمه ESATA، مخفف عبارت “External SATA” است و در واقع همان تکنولوژی SATA است، با این تفاوت که در آن انتقال اطلاعات بر روی هارد دیسک های اکسترنال انجام می شود. در تکنولوژی ESATA سرعت بالاتری نسبت به SATA دارد، آن هم به این علت است که
ESATA (external SATA) در واقع همان تکنولوژی SATA است با این تفاوت که در آن انتقال اطلاعات بر روی هارد دیسک های اکسترنال انجام می گردد. در تکنولوژی ESATA به دلیل آن که اطلاعات کد گذاری  نمی گردند، سرعت ذخیره اطلاعات در آن ها بسیار بالاتر است.

تفاوت پورت SATA و ESATA یک تفاوت پورت SATA و ESATA در این است که پورت SATA یک پورت داخلی و ESATA یک پورت خارجی است و این امکان را فراهم می آورد که عملیات ذخیره سازی و پشتیبانی به صورت خارجی نیز انجام شود.

عملیات ذخیره سازی از طریق پورت ESATA، امکان پذیر است و شما می توانید از دستگاه جداگانه ای که در برند داهوا که به ESS معروف است، استفاده نمایید تا بتوانید فضای بیشتری برای ذخیره سازی اطلاعات داشته باشید.

پورت SATA و ESATA، تنها وظیفه ی انتقال اطلاعات را بر عهده دارند و تامین کننده تغذیه هارد نیستند.

در حال حاضر شرکت های بزرگ نظارت تصویری، دستگاه های حرفه ای خود را با قابلیت ESATA ارائه می دهند تا شما بتوانید تصاویر محیط پیرامون خود را به مدت طولانی تری ذخیره نمایید و هم عملیات بکاپ گیری با سرعت بیشتری انجام شود.

 

راهکار شرکت داهوا در خصوص ESATA

شرکت داهوا، راهکار ویژه ای را برای ذخیره تصاویر در مدت زمان بیشتر ارائه کرده است که آن راهکار دستگاه ESS است که می توانید با استفاده از آن و پورت ESATA، دستگاه ذخیره  ساز را به هاردهای بیشتری متصل نمایید. توجه داشته باشید که دستگاه های ذخیره ساز با توجه به قابلیت ها و ویژگی هایی که دارند، ممکن است که در پشتیبانی از هارد از طریق ESATA متفاوت باشند.

اگر در پروژه و محل نصب، ذخیره سازی اطلاعات در مدت زمان طولانی نیاز است، توصیه می گردد دستگاه ذخیره سازی را تهیه نمایید که علاوه بر پشتیبانی از تعداد هارد بالا و قابلیت فشرده سازی تصاویر با فرمت H.265، از پورت ESATA پشتیبانی کند ( بهتر است که به میزان ظرفیت و تعداد هاردی که از طریق این پورت پشتیبانی می شود نیز توجه داشته باشید. )

به عنوان مثال NVR608-32/64-4KS2 و یا NVR های سری 5 داهوا، به همراه ESS1508C می توانند انتخابی آگاهانه برای پروژه هایی که ذخیره تصاویر در بازه زمانی طولانی حائز اهمیت است، باشند. چرا که شما علاوه بر دسترسی به هاردهایی با ظرفیت بالا، از طریق پورت ESATA و دستگاه ESS، به هاردهایی جانبی نیز دسترسی خواهید داشت.

همچنین می توان به دستگاه ذخیره ساز تحت شبکه برند هایک ویژن  مدل DS-9632NI-I8، اشاره کرد. این دستگاه 32 کانال NVR از یک پورت ESATA پشتیبانی می کند و می تواند از دورربین های IP تا رزولوشن 8MP پشتیبانی کند. از دیگر قابلیت های خوب این دستگاه، پشتیبانی از 8 هارد 10TB می باشد. این دستگاه حرفه ای، از قابلیت های RAID، شناسایی پلاک، شمارش افراد و … پشتیبانی می کند و سازگار کامل را با دوربین های ANPR و Fisheye دارد.

کلام آخر در خصوص تفاوت پورت های SATA و ESATA

همانطور که شرح داده شد، اصلی ترین تفاوت SATA و ESATA در این است که SATA یک پورت داخلی و ESATA یک پورت داخلی به منظور عملیات پشتیبان گیری و ذخیره سازی، می باشند که در هنگام استفاده از ESATA می توانید از یک دستگاه واسط به منظور افزایش فضای ذخیره سازی نیز استفاده نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *