مقالات عمومی

کاربرد تکنولوژی POE

تکنولوژی POEدوربین های مداربسته و نظارتی بر اساس نوع کابل، قابلیت ها و ویژگی ها به دسته بندی های متعددی تقسیم می شوند. یکی از انواع دوربین ها، دوربین های تحت شبکه هستند. ارتباط این دوربین ها، بر مبنای تحت شبکه می باشند. به صورت کلی این نوع دوربین ها، نیازمند مسیر ارتباطی به منظور ارسال دیتا و سیگنال ها و مسیر کابل کشی دیگر برای تامین تغذیه هستند. استفاده از دو بستر کابل کشی، علاوه بر این که هزینه های نصب و راه اندازی را بیشتر خواهد کرد. نیازمند صرف زمان بیشتر و نیروی کار بیشتر می باشد. بنابراین، شرکت ها و برندهای بزرگ نظارت تصویری چون داهوا، هایک ویژن، مکسرون، ناظر و …، تکنولوژی PoE را ارائه کرده اند تا بتوان دیتا و تامین تغذیه را از طریق یک کابل، انجام داد.

تکنولوژی PoE چیست؟

تکنولوژی PoE ، مخفف عبارت Power Over Ethernet و بر مبنای استاندارد IEEE 802.3at است. بر طبق این استاندارد هر پورت  POE، توان انتقال برق را تا مقادیر 15.4 وات دارد که می تواند برای انواعی از دستگاه های مختلف استفاده شود. با این حال این مقادیر در عمل تنها به 12.95 وات می رسد. چرا که مقادیری از آن در حین انتقال، اتلاف می شود.

مزایای تکنولوژی PoE

پیدایش PoE، موجب شد که فرآیند نصب و راه اندازی با سرعت بیشتری انجام شود. در ادامه به مزایای پیدایش این تکنولوژی می پردازیم :

  • کاهش هزینه های نصب و راه اندازی

قابلیت POE، این امکان را برای شما فراهم می سازد که عمل انتقال اطلاعات، سیگنال ها و تامین تغذیه، تنها بر روی یک کابل انجام شود. در نتیجه، هزینه های ناشی از کابل کشی تا حدود زیادی کاهش می یابد و نیروی کار، زمان کمتری صرف عملیات کابل کشی، صرف می شود. همچنین، هزینه های اضافی جهت تهیه آداپتور، داکت کشی،  به حداقل می رسد.

  • عدم قطعی سیستم نظارت تصویری

می توان تغذیه دوربین های دارای قابلیت PoE را از طریق یک سوئیچ مادر با قابلیت PoE، تامین کرد و سوئیچ را به UPS متصل کرد تا در صورت قطع برق، تغذیه سیستم نظارتی تصویری دچار قطعی نشود.

معایب تکنولوژی PoE

  • محدودیت توان خروجی

شاید بتوان گفت که تنها محدودیت  مهم در این نوع تکنولوژِی، محدودیت در وات خروجی  تامین تغذیه از طریق PoE است. این بدان معناست که هر پورت سوئیچ  و هم مجموع پورت های سوئیچ، می توانند توان مصرفی محدودی را تامین کنند. این مشخصه، در مشخصات فنی محصول قابل رویت است.

  • فاصله دوربین تا سوئیچ

از دیگر محدودیت های تکنولوژی PoE، تامین تغذیه تا یک مسافت خاصی است. طبق تجربیات و گزارش شرکت های تولید کننده محصولات نظارت تصویری، در صورتی که فاصله مصرف کننده( دوربین) تا تامین کننده ( سوئیچ) کمتر از 90 متر باشد. در حال حاضر تکنولوژی هایی چون PoE+ وارد این عرصه شده اند که توان بیشتری را پشتیبانی می کنند. همچنین می توانند مسافت بیشتری را پشتیبانی کنند.

تفاوت تکنولوژی POE و +POE

PoE+، آپدیتی از استاندارد IEEE 802.3at است. تفاوت اصلی  PoE+ با  PoEدر این است که  قدرت انتقال نیروی برق دو برابر نسخه قبلی است. توان دستگاه هایی که از PoE+ پشتیبانی می کنند  در هر پورت و در مجموع، بیشتر از PoE است..

قدرت یا توان POE چقدر است؟

نیاز است که در زمان انتخاب دستگاه های  POE از جمله سوئیچ، به توان خروجی یا وات آن توجه داشت. این بدان معناست که تعداد پورت های خروجی، توان کل دستگاه و توان مصرفی دستگاه های متصل شونده نیز در نظر گرفته شوند.

تکنولوژی POE در چه دستگاه هایی کاربرد دارد؟

تکنولوژی POE در دوربین های مداربسته تحت شبکه، تلفن های تحت شبکه، روترها  و … کاربرد دارد.

 POE injectorچیست؟

زمانی که سوئیچ POE در دسترس نباشد، یا خرید آن هزینه بر است و یا تجهیزات مورد نظر دارای پورت POE  نمی باشند از POE injector استفاده می شود. در واقع منبع تغذیه POE یا POE injector برای اضافه کردن قابلیت POE به تجهیزات شبکه غیر POE است. عملکرد آن بدین صورت است که با ورود کابل شبکه به این تجهیز و تامین تغذیه آن از طریق آداپتور، خروجی آن به صورت POE در می آید.

آیا دستگاه های ذخیره ساز NVR، از قابلیت PoE پشتیبانی می کنند؟

در برخی از دستگاه های NVR خروجی های POE در نظر گرفته شده و دیگر نیازی به خرید سوئیچ POE به صورت جداگانه وجود ندارد و دوربین ها از طریق یک کابل به پورت های PoE دستگاه متصل می شوند.

انواع نسخه های POE

POE  نوع 1:

PoE نوع 1، از استاندارد IEEE 802.3af نشات گرفته و از دو رشته سیم جهت انتقال برق استفاده می کند. توان خروجی آن برابر با 15.4 وات است که با احتساب مقادیر اتلاف شده در طول کابل به 12.95 وات می رسد. این نوع استاندارد، در Access Point های بیومتریک، کلاینت های کوچک و … کاربرد دارد.

POE  نوع 2:

  PoE نوع 2، با نام PoE+شناخته شده و نشات گرفته از استاندارد IEEE 802.3at می باشد. توان خروجی این استاندارد، برابر با 30 وات است که با احتساب مقادیر اتلاف شده در طول کابل، به 25.5 وات در هر پورت می رسد. این استاندارد در دوربین های اسپید دام است که قابلیت pan-tilt-zoom دارند، برخی تلفن های تحت شبکه، Reader ها، سیستم های هشدار و … کاربرد دارند.

POE  نوع 3:

این نوع استاندارد با نام PoE++، معروف است.که نشات گرفته از استاندارد IEEE 802.3bt  است و از 4 جفت رشته سیم در کابل برای انتقال برق استفاده می کند. توان خروجی آن برابر با 60 وات است که با احتساب مقادیر اتلاف شده در طول کابل به 51 وات در هر پورت می رسد. این استاندارد در برخی از لپ تاپ، Call Center ها، برخی از دوربین های مداربسته و … کاربرد دارد.

POE نوع 4:

 این نوع استاندارد که با نام higher-power PoE  نیز شناخته می شود. نشات گرفته از استاندارد IEEE 802.3bt است. توان خروجی آن برابر با 100 وات است که با احتساب مقادیر اتلاف شده در طول کابل به 71 وات در هر پورت می رسد. این استاندارد در برخی کامپیوترها، تلویزیون ها ویدیو کنفرانس ها و … کاربرد دارد.

تکنولوژی POE

تکنولوژی POE

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *