مقالات تخصصی, مقالات عمومی

بررسی کارآیی و تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ

بررسی کارآیی و تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ

 

در زندگی امروز، دوربین مداربسته نقش یک ابزار حفاظتی و امنیتی را دارند که موجب افزایش امنیت و برقراری نظم در محیط پیرامون ما می شوند. همانطور که می دانیم دوربین های مداربسته به دو دسته بستر تحت شبکه و بستر آنالوگ تقسیم می شوند که هر یک کارآیی و ویژگی های خاص خود را دارد و با قیمت های متفاوتی به فروش می رسند. ابتدایی و اولین دوربین نظارتی، دوربین مداربسته آنالوگ است که دارای توان پایین در ارائه تصاویر بود و تصاویر با وضوح پایین را ارائه می کرد و با آمدن تکنولوژی های جدید، از چرخه تولید خارج شد و به نوعی منسوخ شد. در ادامه کارآیی و تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ

یکی از کاربردهای دوربین های مداربسته در محیط های صنعتی و در نقاطی است که انسان ها نمی توانند در آن جا حضور داشته باشند و یا حضور در آن مکان بسیار خطرناک می باشد. ظهور دوربین مداربسته تقریبا همزمان با اولین نسل از تجهیزات امنیتی الکترونیکی صورت گرفت البته هیچ گزارش دقیقی از اولین باری که دوربین مداربسته که همان آنالوگ بود، مورد استفاده قرار گرفت وجود ندارد اما می توان تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ را به تصاویری از سال 1913 در زندان هالووِی وجود دارد که توسط دوربین های نظارتی تصویر فعالان سیاسی بدون اطلاع آن ها ضبط می شده است و گزارش بعدی مربوط به سال 1942 می باشد دوربین مداربسته جهت نظارت بر فرایند پرتاب موشک های V2 توسط ارتش آلمان مورد استفاده قرار گرفته اند.

 

بررسی کارآیی و تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ

 

به طور کلی، دوربین مدار بسته آنالوگ می تواند تصاویر محیط مورد نظر را به یک یا چند نقطه ارسال کند و این تصاویر می توانند به صورت مستقیم در یک تلویزیون معمولی نمایش داده شوند و یا جهت ذخیره سازی به یک دستگاه DVR ارسال شوند. این نوع دوربین مدار بسته در اماکن مختلفی و در هر نقطه ای که نیاز به تامین امنیت دارید، قابل نصب می باشند و اگر به تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ مراجعه کنیم، به این نکته خواهیم رسید که پس از پیدایش اولیه به منظور استفاده نظامی، پس از آن در جهت افزایش امنیت محیط پیرامون، استفاده شده است.

وضوح تصویر در دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ نیز همانند دوربین های HD، دارای کیفیت ها و مشخصات مختلفی است. در دوربین های HD وضوح تصویر بر حسب مگاپیکسل سنجیده می شود اما در دوربین های آنالوگ وضوح تصویر بر حسب TV Line محاسبه می شود. بر مبنای تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ و دوربین های فعلی آنالوگ، بالاترین وضوح تصویر در دوربین های مداربسته آنالوگ 720TVL بوده که چیزی در حدود 0.5 مگا پیکسل می باشد.

 

تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ

هرچند این وضوح تصویر بسیار پایین می باشد، اما در تمام سناریو ها، تصویر HD ضرورت ندارد. گاهی ممکن است کاربر بخواهد محلی را نظارت کند که تمام افراد حاضر در محل را می  شناسد و فقط می خواهد از وضعیت کلی آن محل بدون جزئیات با خبر شود و یا ممکن است شما بخواهید دوربین مداربسته آنالوگ خود را در یک اتاق بسیار کوچک مانند اتاقک آسانسور نصب کنید، همچنین ممکن است بخواهید یک سامانه نظارت تصویری، با کمترین هزینه ممکن تهیه کنید و توان خرید دوربین های HD را نداشته باشید. در تمام این سناریو ها و سناریو های دیگر، دوربین مداربسته آنالوگ می تواند کاربردی به نظر برسد، اما اگر به دنبال دوربین مداربسته با هزینه پایین هستید، می توانید دوربین های AHD که قیمت پایین دارند و می توانند تصاویر را با کیفیت بالا ارائه کنند، استفاده نمایید.

مزایای دوربین آنالوگ نسبت به دوربین HD

فضای ذخیره سازی مورد نیاز برای دوربین مداربسته آنالوگ، در مقایسه با دوربین های HD بسیار پایین می باشد. به عنوان مثال یک دوربین HD با وضوح تصویر 2مگا پیکسل، برای هر روز تقریبا 40 گیگا بایت فضا اشغال می کند، اما یک دوربین آنالوگ با وضوح تصویر 720TVL، چیزی در حدود 10 گیگا بایت اشغال می کند.

از این رو، می توان تا حد زیادی در فضای ذخیره سازی صرفه جویی کرد، این دوربین ها، همچنین در انتقال تصویر هم پهنای باند کمتری استفاده می کنند. یک دوربین HD با وضوح تصویر 2مگا پیکسل چیزی در حدود 3414 کیلو بیت در ثانیه پهنای باند اشغال می کند، حال اینکه یک دوربین آنالوگ 700TVL، نهایتا 835 کیلو بیت در ثانیه پهنای باند نیاز دارد. در نتیجه برای انتقال تصویر در محل دستگاه روی کامپیوتر یا گوشی موبایل، پهنای باند کمتری اشغال شده و در انتقال تصویر اینترتی نیز حجم کمتری از اینترنت مصرف می شود. با مراجعه به تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ مشهود است کهه در ابتدای پیدایش دوربین آنالوگ، موضوع رزولوشن و کیفیت تصاویر و حتی این پهنای باند کم، برای هیچ یک از افراد مشهود نبوده و آن ها این نوع دوربین را به منظور دیدن محیط پیرامون به هیچ گونه جزئیاتی استفاده می کردند.

 انواع دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین های مداربسته آنالوگ نیز همانند دوربین های HD دارای دسته بندی های مختلفی از لحاظ نوع استفاده، محل نصب، و شکل ظاهری هستند.

البته تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ حاکی از آن است که این دوربین ها به تنهایی قادر به تصویر برداری در شب نبودند و حتما باید نور محیط توسط تعدادی پروژکتور تامین می شد، اما با گذر زمان و با توجه به هزینه های زیاد تامین و نگهداری این پروژکتور ها، قابلیت دید در شب توسط شبکه ای از LED های IR(مادون قرمز) در قاب خود دوربین تامین شد.

معایب دوربین های آنالوگ

هرچند دوربین مداربسته آنالوگ از بسیاری جهات مانند هزینه های مالی، فضای ذخیره سازی، پهنای باند و غیره به صرفه تر می باشد و همچنین از پیچیدگی کمتری در طراحی، اجرا و بهره برداری برخوردار است، با این حال هیچ گاه نمی توانند به جای دوربین های HD مورد استفاده قرار بگیرند، دوربین های HD با وضوح تصویر 1 مگا پیکسل تا 8 مگا پیکسل، می توانند کیفیت تصویر قابل قبولی در سناریو های خاص ارائه دهند. همچنین پس از ظهور دوربین های HD، فن آوری دوربین های آنالوگ پیشرفت بیشتری نکرد ، در مقابل قابلیت های جدیدی که در دوربین های HD وجود دارد و هر روز به آن ها اضافه می شود که در تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ وجود نداشته و هرگز هم این قابلیت ها به این نوع دوربین ها اضافه نخواهند شد.

قابلیت هایی چون : انتقال تصویر، صدا، دیتا و برق، روی کابل کواکسیال در دوربین مداربسته آنالوگ ابتدایی وجود نداشت اما در دوربین های جدید تکنولوژی های HD این قابلیت ها اضافه شدند. در سامانه های قدیمی آنالوگ باید به هر دوربین گردان آنالوگ یک آدرس متفاوت داده می شد و در دستگاه نیز در قسمت تنظیمات PTZ باید دوربین هر کانال را طبق آدرس همان دوربین تعریف می کردید، همچنین باید به ازای هر دوربین 2 رشته سیم برای ارسال فرمان های چرخش، به سمت دستگاه کشیده می شد. اما اکنون با استفاده از فن آوری HDCVI، می توانید با همان کابل کواکسیال، تصویر و فرمان های چرخش را به سمت دستگاه ارسال کنید و دیگر نیازی به انجام تنظیمان PTZ و تعریف آدرس متفاوت و انتخاب پروتکل و غیره نیست. 

 

دوربین مداربسته آنالوگ و تاریخچه

 

کلام آخر در خصوص کارآیی و تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ

می توان گفت بر مبنای تاریخچه دوربین مداربسته آنالوگ، اکنون بیش از 30 سال از عمر اولین دوربین مداربسته گذشته و به مرور زمان و با افزایش و گسترش نیاز های کاربران، این فن آوری تغییرات چشمگیری داشته است. نیاز هایی همچون نصب آسان تر و کم هزینه تر، کیفیت تصویر بهتر، امکان مدیریت از راه دور، امکان ذخیره سازی تصاویر به مدت طولانی تر، فن آوری ایمن تر و با قابلیت اطمینان بیشتر، قابلیت های هوشمند، امکان یک پارچه سازی با سامانه های دیگر، امکان گسترش سامانه و غیره، باعث پیشرفت این فن آوری شده اند و بزرگ ترین پیشرفت این فن آوری، پیدایش سامانه های دیجیتال و پس از آن سامانه های HD Analog بود.

با وجود تمام صحبت هایی که در مورد راه کار ها و سامانه های مختلف شد، هر یک از این سامانه ها جایگاه ویژه ی خود را داشته و هیچ یک نمی توانند جایگزین دیگری بشوند. پس به هنگام خرید و پیاده سازی یک سامانه امنیتی، اولین کار تجزیه تحلیل نیاز های مجموعه و بودجه مشتریان است که می بایست با دقت بررسی شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *