مقالات عمومی

دوربین مداربسته wifi چیست؟

دوربین مداربسته WiFi

دوربین مداربسته WiFi، عضوی از خانواده دوربین مداربسته بیسیم می باشد که با استفاده از شبکه بیسیم تصاویر و اطلاعات را ارسال می کند. این دوربین مداربسته به یک فرستنده WiFi داخلی متصل شده است. در دوربین مداربسته WiFi، دیتاها و تصاویر توسط پروتکل های استاندارد WiFi ارسال می گردد که علاوه بر امنیت باعث می شود در امر ارسال هیچ مشکلی پیش نیاید. در دیگر دوربین مداربسته های بیسیم، اطلاعات از طریق امواج رادیویی و در فرکانس بین 2.4 تا 5.8 مگاهرتز ارسال می شود.

دوربین مداربسته WiFi

 محدودیت های دوربین مداربسته WiFi

پهنای باند دوربین مداربسته WiFi

محدودیت پهنای باند، یکی از معایب و مشکلات شبکه های بی سیم است که معمولا با پهنای باند محدود و امکان ارسال دیتاها تا 150Mbps، همراه است. بنابراین محدودیت پهنای باند پاسخگوی اتصال همزمان چند دوربین مداربسته تحت شبکه و یا استفاده از دوربین مداربسته با رزولوشن بسیار بالا، نمی باشد، البته اگر چند شبکه بی سیم را با استفاده از یک شبکه کابلی به هم وصل کنیم می توانیم تا حدی از این مشکل را برطرف کنیم. بسیاری از افراد، دوربین مداربسته وای فای را با بی سیم یکسان می دانند. اما باید بدانید که دوربین های با تکنولوژی وای فای در واقع زیر مجموعه ای از دوربین های مداربسته بی سیم هستند. زیرا تکنولوژی بی سیم یا وایرلس در برخی از دوربین های آنالوگ قدیمی نیز وجود دارد.

دوربین های آنالوگ بی سیم از شبکه و امواج رادیویی در یک فرکانس مشخص در محدوده 2.4 یا 5.8 مگاهرتز برای ارسال تصاویر استفاده می کنند و امکان استفاده از شبکه وای فای را ندارند. اما در دوربین های وای فای، ارسال اطلاعات تحت پروتکل استاندارد WiFi انجام می شود. پس از نصب دوربین، برای مشاهده تصاویر کافی است از یک گیرنده استفاده کنید. این گیرنده می تواند یک لپ تاپ، PC، موبایل و یا سرور باشد.

دوربین مداربسته WiFi

اتصال

در صورت استفاده از لپ تاپ، کافی است سیگنال تصاویر را در شبکه وای فای شناسایی کرده و با نرم افزار های ویژه، آن را در لپ تاپ خود مشاهده نمایید. در صورت استفاده از سرور، نیز نیازمند نصب یک اکسس پوینت مانند یک دانگل و مودم هستید. اکسس پوینت مانند یک دستگاه سوئیچ بی سیم، عمل کرده و اطلاعات را از چند دستگاه دریافت و به دستگاه ضبط (سرور) منتقل می کند. فرمول یا روش خاصی برای به دست آوردن برد ارسال اطلاعات در دوربین های WiFi، مخصوصا درمحیط های داخلی وجود ندارد. اما شرکت های تولید کننده دوربین های مداربسته وای فای محدوده ای را که به صورت تجربی بدست آمده برای دوربین ها تعریف می کنند. این محدوده برای دوربین های WiFi درمحیطهای داخلی بین 20 تا 50 متر و در محیط های خارجی بین 100 تا 200 متر است، البته باید توجه نمود که موقعیت مکان نصب، ساختار دیوارها، نوع مصالح نیز تاثیر بسزایی درمیزان برد این دروبین ها دارد.

بهتر است سعی شود دوربین در فاصلهای به مراتب نزدیک تر از برد مفید آن نصب گردد. استفاه از سیستم هایمداربسته outdoor می تواند راه حل مناسبی برای افزایش امنیت خانه یامحل کار شما باشد. انواع مختلفی از دوربین های مداربسته برای این امروجود دارند که دوربین مداربسته WIFI می تواند گزینه مناسبی باشد.

دوربین مداربسته WiFi

شرایط نصب

مواردی که باید در انتخاب این سیستم مداربسته در نظر بگیرید شامل:

1. زاویه دید دوربین:

میزان فضایی دوربین می تواند پوشش دهد را مشخص می کند. هر چه لنز ها وایدتر باشند، منطقه وسیع تری را پوشش داده و تعداددوربین های مورد نیاز برای پوشش کلی مکان کاهش می یابد.

2. رزولوشن:

 فاکتور مهم دیگری که باید برای انتخاب سیستم مداربسته خود در نظر بگیرید، رزولوشن یا کیفیت تصویر دوربین مداربسته است. هرچه این رزولوشن بیشتر باشد تصاویر با کیفیت تر و واضح تر خواهند بود. در حالت معمول حداقل کیفیت مورد نظر، برای نظارت محیط 1080p وبالاتر از آن است.

توجه داشته باشید که علاوه بر کیفیت تصویری که دوربین ارائه می دهد، توان پشتیبانی دستگاه ذخیره ساز از دوربین مداربسته نیز حائز اهمیت است.چرا که در نهایت اگر کیفیت تصویر دوربین بالا باشد، اما کیفیت ضبط تصاویر متناسب با دوربین نباشد عملا هزینه ای که برای دوربین پرداخت می کنید بی فایده خواهد بود.

دوربین مداربسته WiFi

کلام آخر در خصوص دوربین مداربسته wifi

همانطور که شرح داده شد، نوعی از دوربین های بیسیم است و اغلب در محیط هایی که امکان کابل کشی وجود ندارد، مورد استفاده قرار می گیرد. البته  نصب و راه اندازی این گونه دوربین ها نیازمند شرایط ویژه ای است که در این مقاله به آن اشاره کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *