مقالات

مقالات عمومی

اهمیت پیدایش تشخیص حرکت PIR

تشخیص حرکت PIR

در سیستم های امنیتی و نظارتی موضوع تشخیص ورود افراد به یک نقطه خاص در یک محیط، بسیار حائز اهمیت است. همین دلیل با گذشت زمان تکنولوژی های مختلفی که از طریق مختلف، این کار را انجام می دهند در دوربین های مداربسته توسط تولیدکنندگان ابداع شده اند. از جمله می توان به فناوری هایی مانند: تشخیص حرکت (Motion Detection)، عبور از خط (Line Crossing)، تشخیص نفوذ(Intrusion Detection) و … اشاره نمود. در این مقاله، به بررسی عملکرد تشخیص حرکت PIR، می پردازیم.

پیدایش تشخیص حرکت PIR

تکنولوژی تشخیص حرکت PIR، یکی از فناوری های جدیدی است که به تازگی و به منظور کنترل و نظارت بهتر محیط پیرامون ارائه شده است و نسبت به روش های قبلی نیز عملکرد دقیق تری داشته و مقرون به صرفه تر نیز می باشد. از این تکنولوژی نیز در تشخیص ورود سوژه به منطقه غیرمجاز، استفاده می گردد. عملکرد سنسورهای PIR، بر اساس واکنش نسبت به تغییرات الگوی مادون قرمز موجود در محل، است.

تشخیص حرکت PIR

نحوه عملکرد سنسور PIR

سنسورPIR ، برگرفته از عبارت Passive Infrared Sensor است که به معنی سنسور مادون قرمز غیرفعال است. منظور از غیر فعال، این است که سنسور از خود هیچگونه تابشی نداشته و فقط با جذب اشعه، کار می کند. وظیفه این سنسور در دوربین مداربسته، اندازه گیری مقادیر اشعه مادون قرمز موجود در محیط است. همانطور که می دانیم، اشعه مادون قرمز با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیست و تنها با تجهیزات خاصی قابل تشخیص، است.
همه اجسام به دلیل انرژی جنبشی ذرات خود، از خود اشعه مادون قرمز ساتع می نمایند. همچنین بدن انسان نیز انرژی گرمایی خود را به صورت اشعه مادون قرمز، منتشر می کند. سنسور PIR نسبت به این اشعه، حساس بوده و زمانی که فردی وارد منطقه ی تحت پوشش دوربین مداربسته شود، سنسور شروع به کار کرده و هشدار های لازم را به صورت زنگ آلارم، چرغ هشدار چشمک زن و یا شروع عملیات ضبط به کاربر می دهد.
پارامتر های تعریف شده در این سنسور به گونه ای است که نسبت به تغییرات موجود در الگوی اشعه مادون قرمز در محیط، حساسیت بالایی داشته و در صورت بروز هر گونه تغییر در این الگوها نسبت به آن واکنش نشان می دهد.

فعال شدن سنسور تشخیص حرکت PIR

زمانی که فرد وارد محوطه غیر مجاز، می گردد؛ در واقع باعث بر هم خورد این الگوهای تابشی و در نهایت، فعال شدن این سنسور می گردد. واکنش سنسور به این تغییرات بر اثر دو عامل صورت می گیرد:

  • در صورت ورود سوژه به محدوده نظارتیدوربین مدار بسته بر اثر اشعه مادون قرمزی که از بدن فرد منتشر می شود، سنسور فعال می شود.
  • اگر بخواهیم از تابش مادون قرمز سوژه صرف نظر کنیم. با ورود سوژه به منطقه غیرمجاز، الگوی تابشی موجود در آن نقطه نسبت به وضعیت قبلی نیز تغییر نموده و منجر به فعال شدن سنسور می گردد.

اجزای تشکیل دهنده تشخیص حرکت PIR

  • این فناوری متشکل از : سنسورکه نسبت به نور مادون قرمز حساس بوده و پس از دریافت آن را به میکروولت تبدیل می کند.
  • متشکل از یک لنز است که قرار دادن یک لنز بدین منظور که بتواند تشخیص دهد که نور مادون قرمز از مناطق مجزا و مختلفی که دارای فواصل معینی از هم هستند و نوری از میان آن‌ها عبور نمیکند، گرفته می شود.
  • یک مدار الكترونيكي كه می تواند تغييرات ولتاژ را که در پی تغییر میزان انرژي مادون قرمز رخ می دهد، در يك بازه زمانی مشخص اندازه گیری کرده و نسبت به آن واکنش نشان دهد.

تشخیص حرکت PIR

کلام آخر در خصوص اهمیت تشخیص حرکت PIR

بهتر است برای نصب یک دوربین مدار بسته با قابلیت PIR، اتاق ها و یا فضاهایی انتخاب گردند که دارای کمترین موانع ممکن بوده و دیدی باز را برای دوربین فرآهم کنند، تا در عملکرد آن اختلالی وارد نشود.
مناطقی مانند سقف های باز و یا دیوارهای بزرگی که کمترین وسایل دکوری را داشته و یا سیستم تهویه روی آن نصب نیست بهترین گزینه های موجود هستند. زیرا اگر برای مثال دوربین را در نزدیکی سیستم تهویه نصب نمایید هوای گرم یا سرد خارج شده از آن کاملا عملکرد سنسور را مختل نموده و منجر به ایجاد آلارم های کاذب می گردد. در پایان لازم به ذکر است که سنسور PIR دوربین مداربسته تنها به تغییرات دمایی حاصل از بدن انسان و حیوان پاسخ می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایدبار
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.