مقالات عمومی

DVR چیست؟

DVR چیست ؟

دستگاه  DVR، مخفف عبارت Digital Video Recorder  و به معنی دستگاه ذخیره کننده تصاویر دیجیتال، است که تصاویر آنالوگ ارسال شده از دوربین های مداربسته را تبدیل به دیجیتال و بر روی هارد دیسک ذخیره می کند. DVR های جدید، توانایی ارسال تصاویر بر بستر اینترنت را نیز دارند. دستگاه DVR را می توان به ساده ترین نحو بعنوان سرور سیستم مداربسته آنالوگ معرفی کرد. در سیستم مداربسته آنالوگ دوربین های مداربسته به دستگاه DVR متصل می شوند و از طریق این دستگاه ضبط ، پخش یا انتقال تصاویر ممکن خواهد بود.

 

تاریخچه تولید DVR

در ابتدای تولید سیستم های مداربسته، تنها تکنولوژی آنالوگ وجود داشت. بنابراین DVR ها و دوربین های ارائه شده نیز بر مبنای این تکنولوژی تولید شده بودند که دارای امکانات محدودی در خصوص ارائه تصاویر داشتند و کیفیت پایینی نیز داشتند. دوربین های آنالوگ اولیه از قابلیت دید در شب هم پشتیبانی نمی کردند که با توجه به تقاضا و افزایش نیاز افراد به منظور مانیتور و نظارت 24 ساعت تصاویر، پیشرفت های شگرفی که در این صنعت ایجاد شد، قابلیت IR، به دوربین ها اضافه شد.

DVR های اولیه، دارای پورت های خروجی HDMI  و VGA نبودند و از پورت AVI پشتیبانی می کردند. پس از آن پورت خروجی  VGA و سپس HDMI به آن ها اضافه شد.

پس از آنالوگ تکنولوژی های AHD، IP، CVI و TVI به این صنعت اضافه شدند که هر یک تاثیر شگرفی را در کیفیت تصاویر داشتند. سیستم های مداربسته آنالوگ، با قیمت کمتری نسبت به سایر تکنولوژی ها عرضه می شدند.

دستگاه های ذخیره ساز به دو دسته تقسیم می شوند.

  • دستگاه ذخیره ساز تحت شبکه (NVR)

این نوع دستگاه ذخیره ساز، بر مبنای ارتباط با پورت لن ایجاد شده است و دوربین های تحت شبکه از طریق پورت لن، به NVR متصل می شوند.

  • دستگاه ذخیره ساز بستر کواکسیال (DVR) 

این دستگاه ذخیره ساز، دارای پورت های برای اتصال به دوربین های آنالوگ، AHD ،CVI و TVI  می باشد.

کاربرد دستگاه ذخیره ساز یا دی وی آر

  •  ضبط تصاویر دوربین های مداربسته

 از طریق دستگاه DVR میتوان تصاویر دوربین های مداربسته را (توسط هارد دیسک نصب شده در دستگاه) ضبط و مجددا بازبینی یا پشتیبان گیری کرد.
  •  مشاهده تصاویر دوربین های به صورت یکپارچه

با اتصال پورت های خروجی دستگاه به یک نمایشگر و یا اتصال از طریق شبکه داخلی و یا از راه دور، به گوشی، لپ تاپ و یا PC، می توان تصاویر زنده و بازپخش را به صورت یکپارچه مانیتور کرد.

  •  تنظیم تصاویر و ضبط

 DVR به شما این امکان را می دهد که تصاویر را به نحوه دلخواه خود تنظیم کنید. این تنظیمات شامل تنظیمات نور و رنگ، تنظیمات نوع و زمان بندی ضبط خواهد بود. هچنین می توانید زمانبندی و رویداد خاصی را برای ضبط تصاویر تعیین کنید تا ضبط و ذخیره تصاویر تنها بر آن مبنا انجام شود.

  •  امکان اتصال به شبکه یا انتقال تصویر

از طریق پورت LAN موجود بر روی دستگاه DVR شما می توانید تصاویر دوربین های خود را به محیط شبکه کامپیوتری وارد کرده و یا انها را از طریق اینترنت ببینید.

  • کنترل دوربین های گردان

 از طریق پورت RS485 موجود بر روی دستگاه DVR شما می توانید دوربین های گردان یا دوربین های زوم را کنترل کنید. در دستگاه های ذخیره ساز و دوربین های جدید، هماهنگی بسیاری وجود دارد و در بسیاری از آن ها برای چرخش و کنترل دوربین اسپیددام نیاز به برقراری ارتباط با پورت RS485 نیست.

  • امکان ارسال هشدارهای ناشی از وقایع مختف

دستگاه ذخیره ساز با پشتیبانی از پورت هایی برای ورودی و خروجی آلارم، می توانند ما را از وقوع رویدادها و رخدادهای محیطی مطلع سازند.

  • امکان ارائه و ذخیره سازی صدای محیط

دستگاه ذخیره ساز، دارای پورت هایی برای ورودی و خروجی صدا هستند که امکان ارائه صدا و تصویر به صورت همزمان در تصاویر زنده و بازپخش را برای ما مهیا می سازند.
DVR چیست ؟

کلام آخر در خصوص DVR

DVR، دستگاهی برای تبدیل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال و ذخیره تصاویر دوربین مداربسته می باشد. این دستگاه ها در تکنولوژی ها و برندهای مختلفی ارائه می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *