مقالات عمومی

کاربرد دوربین مداربسته ضد خرابکاری

دوربین های مداربسته، با توجه به قابلیت هایی که دارند در محیط های مختلفی مورد استفاه قرار می گیرند که نصب آن ها در هر محیطی متفاوت است. نصب دوربین مداربسته در محیط خارجی، چالش های زیادی را برای کاربران ایجاده کرده است چرا که محیط های بیرونی، همواره پر خطرتر از محیط های داخلی هستند و دوربین ها در معرض رطوبت، باران، برف، گرد و غبار، اختلاف دماهای زیاد شب و روز، دستکاری و ضربه ی سارقین قرار می گیرند. از این رو، انتخاب دوربین مداربسته ضد خرابکاری، می تواند در خصوص کاهش خسارات، افزایش ایمنی، ارائه تصاویر و ذخیره سازی بی وقفه ی آن ها، کمک شایانی کند.

دوربین مداربسته ضد خرابکاری چه کاربردی دارد ؟

دوربین مداربسته ضد خرابکاری (ضد تخریب، ضد ضربه و ضد آب) یا  vandal proof به ویژگی در دوربین مداربسته اطلاق می شود که آن دوربین را در مقابل تخریب، ضربه و صدمه جدی مقاوم می سازد. بدنه این دوربین ها طوری طراحی شده‌ اند که بسیار مقاوم هستند، معمولا بر اساس استاندارد IP66 و یا IP67 در مقابل نفوذ آب، گرد و غبار بسیار مقاوم هستند و طلق روی آن از شیشه یا پلاستیک ضدضربه ساخته می شود تا در برابر هرگونه خرابکاری و تخریب مقاومت داشته باشند و همچنین دسترسی به اجزای داخلی دوربین و هر گونه آسیب به آن ها را غیر ممکن می سازد. این سری از دوربین ها، اغلب در اماکنی استفاده می شوند که کوچک ترین خللی در عملکرد دوربین مداربسته، سبب کاهش امنیت یا خسارات جبران ناپذیری می شود.

برای افزایش امنیت محیط پیرامون خود، می بایست در کابل کشی دوربین مداربسته ضد خرابکاری نیز دقت لازم را داشت و کابل آن را از داخل دیوار عبور داد تا امکان قطع آن وجود نداشته باشد. اغلب انواع دوربین مداربسته دام، بولت و اسپید دام (PTZ) با این قابلیت ساخته شده اند. دوربین مداربسته ضد خرابکاری در محل های حساس و فوق امنیتی، مناطقی که امکان رخداد جرم و جنایات بالاست، زندان ها و استادیوم ها و سایر امکانی که احتمال بروز خشونت و آسیب به دوربین بالاست، مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که دوربین مداربسته ضد ضربه، معمولا نمی توانند مقاومتی در مقابل گلوله داشته باشند و به شدت توسط آن اسیب می بینند ( البته این موضوع، بستگی به نوع گلوله، فاصله ی شلیک و نوع اسلحه دارد ) . برای محافظت از دوربین ها در مقابل گلوله باید از پوشش های ضد گلوله (Bullet Proof) استفاده کرد.برای مشخص کردن میزان مقاومت بدنه دوربین در برابر ضربات فیزیکی از استاندارد IK استفاده می شود که در واقع میزان حفاظت در مقابل ضربه و خرابکاری است که با درجه استاندارد IK، مشخص می شود و اکثر دوربین های مداربسته ضد خرابکاری دارای درجه استاندارد IK10 هستند.

دوربین مداربسته ضد خرابکاری

دوربین مداربسته ضد ضربه

استاندارد IK دوربین مداربسته ضد خرابکاری چیست؟

این استاندارد، امکاناتی را برای دوربین مداربسته ضد خرابکاری فراهم ساخته است تا دسترسی  و آسیب به اجزای داخلی دوربین، برای سارقان امکان پذیر نباشد.  طراحی و ساخت این دوربین با موادی است که علاوه بر پشتیبانی از استاندارد (IK10) مقاومت در مقابل ضربات در برابر ضربات، از استانداردهای مقاومت در مقابل گرد و غبار، رطوبت و آب نیز پشتیبانی می کند. به طور کلی، مقاومت بدنه دوربین در برابر ضربات فیزیکی بر اساس استاندارد  IK شناخته می شود.

استاندارد IK10، به این معنی است که دوربین مداربسته ضد خرابکاری، توان مقاومت در مقابل ضربات جسم 5Kg در فاصله ی 400 میلی متر تا انرژی 20 ژول را داراست و استاندارد IK1 نیز، به این معناست که دوربین توان مقاومت در مقابل ضربات جسم 0.25Kg در فاصله ی حدود 75 میلی متر تا انرژی 0.15 ژول را داراست.

دوربین مداربسته ضد خرابکاری

قابلیت IK در دوربین های ضد ضربه

مادامی‌ که دوربین مداربسته در مکانی نصب می‌شود که امکان دسترسی فیزیکی به آن میسر است، می‌بایست برخی اقدامات احتیاطی جهت حفاظت از دوربین در برابر هرگونه خرابکاری یا سرقت صورت گیرد. یکی از فاکتورهایی که موقع انتخاب دوربین باید به آن توجه داشت اینکه دوربین به چه شکل در برابر خرابکاری و تخریب ایمن است. شرکت های بزرگ نظارت تصویری، اغلب دوربین های جدید خود را بر مبنای این قابلیت تولید و ارائه می کنند و می توان گفت که اغلب دوربین های مداربسته اخیر، ضد خرابکاری هستند.

در حال حاضر نیز شرکت های بزرگ نظارت تصویری چون : داهوا، هایک ویژن، ناظر، مکسرون و … اغلب محصولاتی را تولید می کنند در مقابل عوامل محیطی مقاومت کافی و لازم را دارند.

دوربین مداربسته ضد خرابکاری

دوربین مداربسته ضد خرابکاری

سه عامل موثر بر ضد تخریب و ضربه بودن دوربین مداربسته

  • اول اینکه باز کردن یا به هم زدن اجزای داخلی دوربین مداربسته، نباید به راحتی صورت گیرد. استفاده از پیچ‌ های امنیتی توکار، سبب می شود که فرآیند باز کردن این نوع دوربین به آسانی انجام نشود و فقط با ابزار مخصوص خود دوربین صورت گیرد. بنابراین، یک پیچ گوشتی چهار سو معمولی جهت باز کردن دوربین مداربسته ضدضربه کارایی ندارد.
  • عامل دومی که دوربین مداربسته ضد ضربه را کارآمد می کند طراحی و ساخت آن با موادی است که در برابر ضرباتی چون ضربه ناشی از چکش یا توپ بیسبال و …. بسیار مقاوم می سازد.
  • سومین عامل استفاده از کابل مناسب و کابل کشی اصولی است که به کارایی یک دوربین مداربسته ضد خرابکاری کمک می کند محسوب می‌شود و اغلب به این فاکتور توجه چندانی نمی‌شود. نحوه کابل‌کشی از دوربین به داخل ساختمان باید طوری‌ انجام شود که دوربین را در برابر عوامل خارجی و خرابکاری حفاظت کند و سارقان نتواند با استفاده از سیم چین یا هر ابزاری دیگری، کابل ها و سیم ها را قطع کنند تا در فرآیند انجام ارائه تصاویر و ذخیره سازی آن ها اختلال رخ دهد.

کلام آخر در خصوص دوربین ضد خرابکاری

در دنیای امروز، تضمین امنیت یک اصل مهم محسوب می شود. دوربین های مداربسته، امنیت و آرامش روانی افراد را افزایش می دهند. حفظ ایمنی دوربین مداربسته نیز حائز اهمیت است که با حفاظت از تجهیزات نظارت تصویری، استفاده از نصاب حرفه ای برای نصب و انتخاب محصولات مناسب امکان پذیر است. در محیط های حساس که امکان آسیب تجهیزات توسط افراد غیر مجاز یا سارقان هست، استفاده از دوربین مداربسته ضد ضربه، کاربران را در امر حفاظت تصاویر یاری می سازد. همانطور که در مقاله افزایش ایمنی دوربین مداربسته به آن اشاره کردیم، می بایست دستگاه ذخیره ساز را دور از دسترس قرار داد تا مورد سرقت قرار نگیرد، رمز تجهیزات نظارت تصویری را به صورت محرمانه حفظ کرد و از انتخاب رمز های ساده خودداری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *