مقالات عمومی

قوانین نصب دوربین مداربسته چیست؟

عملکرد DHCP دوربین مداربسته

در دنیای امروز، کاربرد دوربین های مداربسته بسیار افزایش پیدا کرده است. اکثر افراد با هدف نظارت و افزایش امنیت، در ساختمان تجاری و یا مسکونی خود، دوربین مداربسته نصب می کنند. بنابراین تصویر کسانی که در محیط های عمومی رفت و آمد می کنند، توسط دوربین های مداربسته زیادی شکار می شود. نصب دوربین مداربسته به مقابله با وقوع جرم  و سرقت کمک می کند. سوالی که برای اغلب مشتریان پیش می آید، این است که آیا نصب دوربین مداربسته در مکان های مختلف، قانونی است؟ اگر شما نیز می خواهید با قوانین نصب دوربین مدار بسته و شرایط قانونی و حقوقی استفاده از آن در مناطق مختلف آگاه شوید، پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.

در حالت کلی، نصب دوربین مدار بسته منع قانونی ندارد ولی باید شرایط نصب آن رعایت شود. در تمام مکان های مجاز که دوربین مدار بسته در آن نصب می شود، بنابر قانون باید نصب و راه اندازی برچسب یا تابلو، برای همه افراد اطلاع رسانی صورت گیرد. در شکل زیر نمونه ای از تابلوی اعلام نظارت توسط دوربین مداربسته را می بینید.در ادامه شرایط حقوقی نصب دوربین مدار بسته در محیط های عمومی، خانه ها و ساختمان های تجاری را بیان خواهیم کرد.

قوانین نصب دوربین مداربسته در محیط های عمومی

در رابطه نصب و راه اندازی دوربین مداربسته در محیط های عمومی در حال حاضر هیچ گونه منع قانونی وجود ندارد. منع قانونی این مکان ها تنها در صورتی به وجود می آید که این محیط در اطراف مکان های حساس مانند پادگان ها، پایگاه های هوایی و … باشد.

Image result for ‫قوانین نصب دوربین مداربسته در محیط های عمومی‬‎

قوانین نصب دوربین مدار بسته در خانه ها

نصب دوربین مداربسته در فضای داخلی ساختمان از نظر اخلاقی و قانونی زمانی مجاز است که همه اعضای خانواده از وجود دوربین مداربسته در خانه اطلاع داشته باشند. به افراد متفرقه و مهمانانی که به آن خانه می آیند نیز باید اطلاع رسانی شود تا آن ها بدانند که توسط دوربین مدار بسته، تحت نظارت قرار گرفته اند. به کارگیری دوربین مدار بسته در فضاهای شخصی مثل حمام و سرویس بهداشتی اخلاقی نیست.

برای نصب دوربین مدار بسته در مشاعات ساختمان های مسکونی مثل پارکینگ، حیاط و …. تایید کتبی یکی از عضوهای مجمع یا هیئت مدیره ساختمان الزامی است اما اگر مجمع ساختمان این موضوع را تایید کند نظر آن بر نظر مفرد ساکنان از ارجعیت بیشتری برخوردار خواهد بود . اگر هر یک از اعضای ساختمان بخواهند با مخالفت خود مانع نصب دوربین شوند، هیئت مدیره می تواند با دریافت مجوز کتبی نصب دوربین را انجام دهد.

اگر ساختمان شخصی باشد، صاحب خانه باید فضای بیرونی خانه که تحت پوشش دوربین مدار بسته قرار می گیرد را در نظر بگیرد و تمرکز اصلی را بر مناطق مهم و کلیدی مثل درب ورود و خروج معطوف کند. از لحاظ قانونی، همسایه ها و سایر افرادی که در مناطق اطراف ساختمان مسکونی در رفت و آمد هستند، باید از وجود دوربین مدار بسته مطلع شوند. این کار با استفاده از یک تابلو که نمونه ای از ان در شکل بالا آورده شده، قابل انجام است. مطالعات کارشناسان نشان می دهد این عمل، جلوی فعالیت خرابکاران و سارقان را نیز می گیرد.

Image result for ‫قوانین نصب دوربین مدار بسته در خانه ها‬‎

قوانین نصب دوربین مدار بسته در محیط کار

دلایل قانونی بسیاری برای نصب دوربین مداربسته در محیط های اداری و کاری وجود دارد. از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفظ امنیت کارکنان در مقابل خشونت و سرقت
  • جلوگیری از خرابکاری و سوء رفتار
  • نظارت بر برقراری امنیت و بهداشت در محیط کار
  • بهبود بهره وری کارکنان
  • رعایت الزامات قانونی (در برخی از قسمت ها مثل بخش خدمات مالی)

چند قانون کلی برای نصب دوربین مداربسته در محیط کار وجود دارد. یکی از موارد قانونی این است که کارفرما باید به شیوه ای عمل کند که اعتماد و اطمینان متقابل بین کارمند و کارفرما حفظ شود. شرط قانونی بعدی این است که کارفرما نمی تواند اطلاعات خصوصی کارمندان را از طریق دوربین مداربسته مورد بازرسی قرار دهد.

Image result for ‫قوانین نصب دوربین مدار بسته در خانه ها‬‎

در حال کلی کارفرما باید حقوق انسانی را در استفاده از دوربین مداربسته رعایت کند و به صورت مناسب آن را به کار گیرد؛ نظارت توسط دوربین مداربسته نباید برای کارمندان ایجاد مزاحمت کند.

کارفرما باید قبل از اقدام به نصب دوربین مداربسته در محیط کار، اطلاعات زیر را در اختیار کارمندان قرار دهد:

  • اطلاع از نصب دوربین مدار بسته در محل کار
  • علت نصب دوربین مدار بسته
  • محوطه ای که تحت پوشش دوربین مدار بسته قرار می گیرد
  • چگونگی استفاده از تصاویر ضبط شده
  • چگونگی حفاظت از حقوق کارمندان و حریم شخصی آن ها

نصب دوربین مداربسته به صورت مخفیانه جرم است و باید از آن اجتباب شود. تحت شرایط استثنایی مثل هنگامی که کارفرما بخواهد از وقوع یک جرم جدی جلوگیری کند، با گرفتن مجوز مربوطه از مراجع قانونی و در یک بازه زمانی محدود، این کار امکان پذیر می شود. اگر نصب دوربین مداربسته به صورت مخفی و بدون مجوز انجام شود، شخص خاطی تحت تعقیب قانونی و مجازات قرار می گیرد و همچنین مدارک حاصل از آن قابل استناد نخواهد بود.

روش دریافت مجوز برای نصب دوربین مدار بسته به صورت مخفی

به منظور دریافت مجوز جهت نصب دوربین مدار بسته در محیط های غیر مجاز، پس از ارائه شکایت به واسطه تخریب، تهدید یا خطرات امنیتی و با مطرح کردن ضرورت نصب دوربین مداربسته به نیروی انتظامی یا مراجع قضایی می توانید در رابطه با دریافت مجوز نصب دوربین مداربسته در محل اقدام فرمائید.

فیلم  ضبط شده توسط دوربین مدار بسته نباید در اختیار شخص ثالث قرار داده شود. گاهی اوقات فیلم های دوربین های مداربسته، برای سرگرمی یا سایر اهداف، به صورت آنلاین برای دیگران ارسال می شوند. اگر شما به یوتیوب بروید و کلمه دوربین مداربسته را جستجو کنید، فیلم های زیادی را پیدا خواهید کرد و این امر کاملا نقض قانون است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *