مقالات تخصصی

استاندارد ONVIF چه امکاناتی را فراهم می آورد؟

استاندارد ONVIF

سیستم های نظارت تصویری می تواند امکانات بسیاری را در زمینه ی نظارت و حفاظت محیط پیرامون، برای ما فراهم سازد. این محصولات در انواع و برندهای مختلفی، ارائه شده اند. بسیاری از افراد در یک پروژه و یا یک محیط از چند برند متفاوت استفاده می کنند که عملا سازگاری محصولات تحت شبکه با یکدیگر دشوار به نظر می رسد. از این رو شرکت های تولید کننده این محصولات، از استاندارد ONVIF در هنگام تولید محصولات خود، استفاده می کنند تا بتوانند محصولات کارآمدتری را به کاربران ارائه کنند.

استاندارد ONVIF چیست ؟

ONVIF، کوتاه شده عبارت Open Network Video Interface Forum، به معنی انجمن ارتباط باز ویدیو (نظارت تصویری) تحت شبکه، است. این سازمان، به عنوان رابطی بین دوربین های IP با سیستم های مدیریت تصویر VMS، شناخته می شود. حتی می تواند ارتباط چندین دوربین را با NVR از برند متفاوت و یا ارتباط چند NVR از برندهای متفاوت را برقرار کند.

استاندارد ONVIF

استاندارد ONVIF

تاریخ پیدایش استاندارد ONVIF

ONVIF، یک شرکت تجاری است که با مشارکت سه شرکت اکسیس، بوش و سونی در سال 2008، تاسیس شده است و به منظور یکپارچه سازی تجهیزات امنیتی توسط صدها تولید کننده مختلف در سراسر جهان، مورد استفاده قرار گرفته است. به گونه ای که پشتیبانی از استاندارد ONVIF، یکی از نکات قابل توجه کاربران در هنگام خرید محصولات تحت شبکه، می باشد.

رقبای ONVIF

در سال 2008، دو شرکت تجاری ONVIF و PSIA، با هدف مشترک ارائه استانداردهایی به منظور تبادل داده در سیستم های نظارت تصویری و حفاظتی، تاسیس شدند .

شرکت PSIA کمی زودتر از ONVIF، شروع به کار کرد اما ONVIF پشتیبانی قوی تری دربین تولیدکنندگان پیشتاز دوربین مداربسته، دارد. همین امر موجب شد که استاندارد ONVIF، به محبوبیت چشمگیری دست یابد. همچنین، می توان گفت که اکثریت برندهای معتبر سیستم دوربین مداربسته، از ONVIF پشتیبانی می کنند و یکی از فاکتورهای مهم خرید کاربران می باشد.

مقایسه کاربرد
ONVIF بیشتر در بازار VMS و دوربین های IP و NVR کاربرد دارد.
PSIA بیشتر در بازار کنترل تردد و کنترل دسترسی کاربردی است.

چرا استاندارد ONVIF محبوب است ؟

یکپارچه سازی دوربین های IP، NVR و سیستم های VMS، هزینه بر و زمان بر است. ضمن آن که در بازار بزرگی چون نظارت تصویری یکپارچه سازی محصولات بسیار دشوار است. البته که برای تولید کنندگان بزرگ VMS هم مدیریت و اجرای تعداد زیادی فرآیند زمان بر و کار دشواری است. بنابراین با استفاده از استاندارد ONVIF، به عنوان یک رابط مشترک به منظور ارتباط سیستم های تحت شبکه، می توان بسیاری از مشکلات ارتباطی را حل کرد، به عبارتی می توان گفت که ONVIF، به عنوان زبانی مشترک در میان برندهای مختلف محصولات تحت شبکه، می باشد. به صورت کلی، می توان گفت که در این استاندارد ممکن است برخی از قابلیت ها و ویژگی های دو محصول با برند مختلف، به درستی عمل نکند که این موضوع وابسته به ورژن ONVIF و فریم ور آن محصول، می باشد.

حیطه عملکرد ONVIF

ONVIF، از رنج گسترده ای از عملکردها پشتیبانی می کند که می توان به برقراری ارتباط محصولات مداربسته تحت شبکه، کنترل PTZ، ضبط، تحلیل ها و آنالیزهایی ویدئویی، فرمت های فشرده سازی تصویر، تشخیص حرکت و … اشاره کرد.

در حالی که ONVIF، از گستره ی وسیعی از عملکردها پشتیبانی می کند اما به این معنا نیست که از همه ی قابلیت ها پشتیبانی کند. در سال های گذشته ONVIF، یک پروفایل S پیشرفته داشت که تضمین می کرد یک تجهیز از رنج گسترده ای از کارکردها پشتیبانی می کند.

کاربرد استاندارد ONVIF

  • استاندارد سازی ارتباط بین تجهیزات حفاظتی تحت شبکه
  • امکان استفاده از سیستم های نظارت تصویری در انواع مدل ها و برندهای مختلف در یک پروژه : محصولات تولیدکنندگان مختلف می توانند در یک شبکه، به کار گرفته شوند و یا به عبارتی با یک زبان مشترک، صحبت کنند.
  • امکان دسترسی تمامی شرکت ها و تولید کنندگان به تکنولوژی ارتباطی در ONVIF

پروفایل های استاندارد ONVIF

پروفایل های ONVIF، برای برقراری ارتباط صحیح و بی وقفه در سیستم های تحت شبکه، کاربرد دارند. در ادامه انواع پروفایل های استاندارد ONVIF را ارئه کردیم و کاربرد آن ها را  شرح دادیم.

پروفایل توضیحات
پروفایل S  برای سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه مناسب است و امکاناتی چون: ارسال و دریافت صدا و تصویر، کنترل PTZ ، خروجی رله، تغییر پارامترهای تصویر و Multicast را فراهم می سازد.
پروفایل C برای سیستم های کنترل تردد، مناسب است. همچنین، امکان  مدیریت هشدار، رویداد و کنترل دسترسی را نیز فراهم می سازد.
پروفایل G

مختص  بهینه سازی و همکاری بین تصاویر زنده و ضبط شده است و امکاناتی چون:

ارائه بازپخش صدا و تصویر، جست و جو در بین تصاویر ضبط شده و وقایع ذخیره شده، کنترل ضبط و تغییر پارامترهای آن، کاربرد دارد.

پروفایل Q دارای  قابلیت های جدید، به منظور آسان سازی و تسریع در ارتباط دستگاه ها با یکدیگر می باشد. همچنین امکان جست و جوی آسان تجهیزات، راه اندازی و تنظیم پارامترها، یک پارچه سازی داده ها و امنیت بالا در تجهیزات خفاظتی را فراهم می سازد.
پروفایل A امکان یکپارچگی کامل تر، بین سیستم کنترل تردد را فراهم می سازد.
پروفایلT این نوع پروفایل، از استاندارد ONVIF در سیستم نظارت تصویری کاربردی است و امکاناتی چون: فرمت های فشرده سازی H.264 و H.265، هشدار وقایعی چون تشخیص حرکت و … را فراهم می سازد.
پروفایل D این پروفایل در کنترل دسترسی و باز کردن و بستن درب ها، همچنین اتصال به خروجی رله کاربرد دارد.

 

در چه برندهایی از استادارد ONVIF استفاده می شود ؟

همانطور که می دانیم، تمام برندهای معتبر و مطرح دنیا، از این استاندارد بهره می گیرند  تا درصد رضایتمندی مشتریان خود را نسبت به محصولات نظارت تصویری خود افزایش دهند. در حال حاضر برندهای : داهوا، هایک ویژن، ناظر، مکسرون، آلباترون و آپتینا سازگاری بالایی در بحث های ONVIF، دارند. اما برای آن که در فرآیند ارائه و دریافت تصاویر به درستی انجام شود، ما توصیه می کنیم که دوربین ها و سایر محصولات تحت شبکه از یک برند پشتیبانی کنند و یا پیش از خرید از عملکرد  ONVIIF در قابلیت های مختلف آن برندها مطمئن شوید.

کلام آخر در خصوص عملکرد استاندارد ONVIF

همانطور که می دانیم، استاندارد ONVIF یک راه ارتباطی به منظور برقراری ارتباط میان محصولات تحت شبکه، می باشد و در طراحی اغلب برندهای معتبر دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. اگر در پروژه ای قصد خرید و نصب چند محصول تحت شبکه از برندهای مختلف را دارید، نیاز است  که پیش از خرید، از پشتیبانی آن محصولات از ONVIF، مطمئن شوید.

در برخی از برندها از جمله هایک ویژن و مکسرون های سری جدید نیاز به فعال سازی و اعمال تنظیمات ONVIF در حین راه اندازی می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *